Čista kupaonica | Geberit Bosna i Hercegovina

Objava rata uzročnicima bolesti u kupaonici

Svi znaju da javni sanitarni prostori vrve od svakakvih klica. Ali sigurno je moguće držati ih pod kontrolom u vlastitoj kupaonici, zar ne? Jednostavan je odgovor da vjerojatno i tamo uspijevaju. Razlog tome je često što se, kada čistite kupaonicu, koncentrirate na zahodsku školjku, umivaonik i kadu. Ali nema potrebe za panikom. Jednostavna higijena u privatnoj kupaonici može zadržati ove neželjene sugrađane na distanci.

Savjeti za smanjenje klica u vlastitoj kupaonici

 • Bakterije vole vlažne ručnike. Stoga ih uvijek slobodno objesite da se osuše i perite barem jednom tjedno na temperaturi od najmanje 60 stupnjeva.
 • Četkice za zube ne treba podcjenjivati ​​kao potencijalna staništa bakterija, zbog čega ih treba zamijeniti svaka dva ili tri mjeseca i čuvati na takav način da se mogu pravilno osušiti.
 • Uvijek zatvorite WC poklopac. Kad god ispirete WC školjku, bakterije se rasprđuju u zrak putem kojeg se šire po cijeloj kupaonici.
 • Kako bakterije vole vlagu, važno je u kupaonicu pustiti puno svježeg zraka ili se pobrinuti za ispravnost ventilacijskog sustava.
 • Zavjese za tuširanje privlače gljivice i plijesan. Stoga je važno osigurati da se mogu pravilno osušiti nakon što se tuširate. Osim toga, s vremena na vrijeme ih treba prati. Dugoročno, pregradni zid za tuširanje izrađen od stakla pruža boju higijenu.
 • Ne zanemarujte kvake na vratima, tipkama za aktiviranje ispiranja i prekidače za svjetlo kada čistite kupaonicu.
 • Kade i tuševe uvijek trljajte na suho nakon upotrebe kako bi se mikroorganizmi što teže ondje nastanili.
 • Dosta se klica nakuplja u silikonskim brtvama iako na prvi pogled izgledaju dovoljno čisto. Zato biste ih trebali redovito čistiti deterdžentom na bazi octa i vrućom vodom.
 • Ne zaboravite na glavu tuša. Klice se brzo nakupljaju u glavi tuša. Dakle, dobra je ideja pustiti vruću vodu kroz mlaznice prije tuširanja. Idealno bi bilo da ova voda ima temperaturu od 60 stupnjeva.
 • Krpe za čišćenje treba redovito prati u stroju za pranje na 90 stupnjeva, a za kupaonicu koristiti zasebne krpe. I kao posebnu mjeru opreza, za čišćenje kupaonice trebali biste koristiti zasebnu krpu druge boje.
 • Kosa i prljavština također se brzo skupljaju u prostirkama za kupaonice. Redovito ih istresanje i pranje u vrućoj vodi mogu pomoći.
 • Kupaonske spužve koje se koriste kada se kupate nisu ništa bolje od kuhinjskih spužvi i stoga ih treba redovito mijenjati.
 • Kozmetičke četke i četke za kosu također je potrebno očistiti. Idealno bi bilo da ih povremeno operemo šamponom.

Part 1: Stains in the bathroom from hair dyes and bleaches
Part 2: Stains in the bathroom from hygiene products and bathroom cleaners
Part 3: Stains in the bathroom from nail polish and nail polish remover
Part 4: Stains in the bathroom due to limescale and silicate deposits
Part 5: Stains in the bathroom caused by WC cleaning agents and WC tabs

Proizvodi za kupaonicu

Koju ćete kupaonicu odabrati?

Savršena kupaonica ispunjuje čitav niz želja i zahtjeva. Međutim, koje su Vaše potrebe? Važan Vam je prostor, čistoća ili možda dizajn? Želite li proizvode jednostavne za upotrebu ili preferirate dodatnu udobnost koju Vam pruža npr. tuš WC Geberit AquaClean? Ili Vam je važan univerzalan dizajn? Bez obzira na Vaše potrebe, mi Vašu svakodnevicu činimo lakšom zahvaljujući pametnim rješenjima za kupaonice.

Više prostora u kupaonici
Veća čistoća u kupaonici
Funkcionalniji dizajn u kupaonici
Veća udobnost u kupaonici
Bolja prilagodljivost za osobe s invaliditetom u kupaonici
Jednostavnije korištenje