Koliko umivaonik smije biti mali?

Nije slučajno da se izbočina, tj. dubina podnog umivaonika, s vremenom poravnala s oko 48 centimetara. Ne samo keramika umivaonika, već i odgovarajuće jedinice namještaja, pa čak i slavine, obično su unaprijed postavljeni na ovu dimenziju.

Kao i kod mnogih drugih stvari koje svakodnevno koristimo, i ovi su elementi standardizirani kao rezultat industrijalizacije. U prošlosti su umivaonici bili znatno veći, ali postojao je trend prema minimalizaciji. Naravno, apartmani i njihove kupaonice i WC za goste također su s vremenom postali manji. Ali ovaj minimalistički trend nije se zaustavio na 48 centimetara: u današnje vrijeme postoji velik broj mini umivaonika s projekcijom od 37 ili čak 25 centimetara, koji su posebno dizajnirani za male kupaonice za goste.

Pranje ruku u umivaoniku

Nizozemske preferencije

Ono što se smatra prihvatljivim, u potpunosti je u oku promatrača - a pogled na Nizozemsku pokazuje da njihove sklonosti mogu biti prilično iznenađujuće. Ovo je nacija koja je gotovo opsjednuta malim formatima, nešto što nije odmah razumljivo s obzirom na prosječnu visinu nizozemskog stanovništva. Zapravo, iza te sklonosti ne postoje konkretni “fizički“ razlozi koji zapravo proizlaze iz (arhitektonske) tradicije.

Pitanje harmonije

Tradicija ili ne - koje čimbenike trebate uzeti u obzir ako svoj gostinjski WC želite opremiti malim, ali besprijekornim umivaonikom?

  • Što se tiče dizajna umivaonika, trebao bi biti što veći ako ste jako ograničeni prostorom. U dotičnom ćete segmentu često naći asimetrične dizajne, dok je slavina postavljena sa strane. To osigurava maksimalno iskorištavanje umivaonika i ostaje malo prostora za površinu police.
  • Prirodno, umivaonik bi također trebao biti dovoljno dubok da možete obje ruke držati pod vodom.
  • Veličina slavine: Također, trebali biste pažljivije pogledati i umivaonik i slavinu, a posebno mjesto udara vodenog mlaza u keramiku. Proizvođači slavina često nude manje slavine u asortimanu proizvoda koji su dizajnirani posebno za rješenja za gostinjske kupaonice. Čak i mali umivaonik može biti vrlo privlačan ako je opremljen odgovarajućom slavinom.

Koju ćete kupaonicu odabrati?

Savršena kupaonica ispunjuje čitav niz želja i zahtjeva. Međutim, koje su Vaše potrebe? Važan Vam je prostor, čistoća ili možda dizajn? Želite li proizvode jednostavne za upotrebu ili preferirate dodatnu udobnost koju Vam pruža npr. tuš WC Geberit AquaClean? Ili Vam je važan univerzalan dizajn? Bez obzira na Vaše potrebe, mi Vašu svakodnevicu činimo lakšom zahvaljujući pametnim rješenjima za kupaonice.

Više prostora u kupaonici
Veća čistoća u kupaonici
Funkcionalniji dizajn u kupaonici
Veća udobnost u kupaonici
Bolja prilagodljivost za osobe s invaliditetom u kupaonici
Jednostavnije korištenje