Kombinacija materijala u kupaonici | Geberit Bosna i Hercegovina

Kupaonica koja privlači sva osjetila

Kupaonica je već neko vrijeme oslobođena funkcije namijenjene isključivo osobnoj higijeni. Čak i u najmanjim kupaonicama ljudi sada pokušavaju stvoriti ozračje koje odražava njihovu osobnost. Sve je u postizanju prirodnijeg ugođaja u kupaonici koji će doista privući osjetila. Ovaj pristup zahtijeva kombinaciju konvencionalne kupaonske opreme poput WC školjke, umivaonika i tuša, zajedno s raznim materijalima na stropovima, zidovima i podovima, te odabirom dodatne opreme.

Stvorite efekt s materijalima

Keramika, drvo, prirodni kamen, pločice, staklo, tapete i metali samo su neki od mnogih materijala koji se danas nalaze u kupaonicama. I dizajneri kupaonica slažu se da to nije ništa loše. Ako je jedno jasno, to je da mješavina materijala olakšava stvaranje ugodnog ambijenta i mjesta za opuštanje.

Velika sloboda opremanja kupaonice

Ne postoji jedinstveni stil za kupaonicu, objašnjava dizajnerica Tilla Goldberg koja ostvaruje snove o kupaonicama u privatnim i javnim objektima. “Svaki kupac ima svoj ukus i individualne preferencije u pogledu oblika, boja i materijala. Za mene osobno, važno je stvoriti skladan osjećaj udobnosti u kupaonici. To zahtijeva provedbu koncepta koji uključuje boje i materijale. ”

Idealno rješenje za sve zahtjeve

Christoph Behling, voditelj strategije dizajna u Geberitu, također se slaže s ovim stavom: „Ne namećemo nikakva pravila našim klijentima. Vodimo računa da uvijek postoji nešto spremno za svačiji ukus, prostor i proračun. Upravo je zbog toga raznolikost dizajna toliko važna u našem portfelju kupaonskih linija. ”

Usput, dizajn kupaonske opreme igra sporednu ulogu. Nije važno odlučuju li se kupci za neorganske oblike ili mekše, okrugle oblike. Velika razlika u tome kako sve izgleda dolazi od materijala, tekstura i boja korištenih u dizajnu interijera, a kupaonska oprema pruža konačni šlag na torti.

Kombiniranje materijala je u trendu

“Po mom mišljenju, čini se da su mat materijali trenutno česti izbor. Drugim riječima, to se odnosi na materijale koji manje reflektiraju pa djeluju toplije. Tu spadaju brušeni metali za slavine i tipke za aktiviranje. Topli, prigušeni tonovi također su trenutno u trendu. Kupaonice poput onih od prije dvadeset godina sa svojim sjajnim bijelim pločicama i raskošnim elementima imale su svojih pet minuta ”, objašnjava Christoph Behling.

„Prozirni i prozračnii materijali - odnosno materijali koji propuštaju svjetlost, kao i prirodni materijali poput pravog drva i kamena - također su vrlo popularni. Još jedna aktualna riječ u svijetu kupaonica je 'biofilija'. Ako imate prostora za to, dizajnirajte sobu tako da uključuje prave biljke. Za male kupaonice, cvjetne tapete izvrstan su alternativni način za unošenje prirode u kupaonicu ”, napominje dizajnerica Tilla Goldberg.

Proizvodi za kupaonicu

Koju ćete kupaonicu odabrati?

Savršena kupaonica ispunjuje čitav niz želja i zahtjeva. Međutim, koje su Vaše potrebe? Važan Vam je prostor, čistoća ili možda dizajn? Želite li proizvode jednostavne za upotrebu ili preferirate dodatnu udobnost koju Vam pruža npr. tuš WC Geberit AquaClean? Ili Vam je važan univerzalan dizajn? Bez obzira na Vaše potrebe, mi Vašu svakodnevicu činimo lakšom zahvaljujući pametnim rješenjima za kupaonice.

Više prostora u kupaonici
Veća čistoća u kupaonici
Funkcionalniji dizajn u kupaonici
Veća udobnost u kupaonici
Bolja prilagodljivost za osobe s invaliditetom u kupaonici
Jednostavnije korištenje