Začepljen odvod - što sada?

Ilustracija začepljenog odvoda

Kosa može brzo začepiti odvode tuša i umivaonika. Odličan način da to riješite je dobra stara guma za odštopavanje, kao što je također poznato. Time se otpušta blokada i ispuštaju ostaci u kanalizacijski sustav.

Usput, “odvod“ je izraz koji koristi javnost, dok ga sanitarni stručnjaci zovu sifon. I upravo je to ono za što je dizajniran: treba zarobiti ili zatvoriti neugodne mirise i spriječiti ih da uđu u kupaonicu. Što se koristi u umivaonicima u kupaonici i u kuhinji.

Neka sve teče glatko

  • Potrebno je malo pažnje kako bi se osiguralo pouzdano funkcioniranje odvoda za vodu. Izbjegavajte uvlačenje dlaka ili grubijih čestica prljavštine u odvod. Ovdje je umetak s češljom idealno rješenje.
  • Redovito puštajte vodu, jer sifoni također mogu osušiti ako, primjerice, dugo stoje. Tada počinju smrdjeti!
  • Ako je vodonepropusnost začepljena, nemojte eksperimentirati niti isprobavati bilo koje DIY metode! Klip i pinceta mogu pomoći u otpuštanju ili uklanjanju prepreka. Treba izbjegavati jake kemikalije jer mogu uništiti brtve ili materijal. Važno: Uklanjanje sifona prepustite profesionalcu koji će problem riješiti gumom za odštopavanje ili drugim profesionalnim alatom.
  • P.S.: Sredstva za čišćenje cijevi pod tlakom, koja se često reklamiraju kao ‘čudotvorni alati’, mogu oštetiti sifon i cijevi zbog visoke razine primijenjenog tlaka. Imajući to na umu, laicima je bolje kloniti se ove vrste alata.

Koju ćete kupaonicu odabrati?

Savršena kupaonica ispunjuje čitav niz želja i zahtjeva. Međutim, koje su Vaše potrebe? Važan Vam je prostor, čistoća ili možda dizajn? Želite li proizvode jednostavne za upotrebu ili preferirate dodatnu udobnost koju Vam pruža npr. tuš WC Geberit AquaClean? Ili Vam je važan univerzalan dizajn? Bez obzira na Vaše potrebe, mi Vašu svakodnevicu činimo lakšom zahvaljujući pametnim rješenjima za kupaonice.

Više prostora u kupaonici
Veća čistoća u kupaonici
Funkcionalniji dizajn u kupaonici
Veća udobnost u kupaonici
Bolja prilagodljivost za osobe s invaliditetom u kupaonici
Jednostavnije korištenje