Uvjeti korištenja za Geberit mobilne aplikacije i IoT usluge

Uvjeti korištenja opisuju uvjete za upotrebu Geberit mobilnih aplikacija („Mobilne aplikacije“) i IoT usluga.

Rječnik

 • B2C - Business to Consumer; aplikacije i usluge usmjerene na privatne kupce
 • B2B - Business to Business; aplikacije i usluge usmjerene na poslovne kupce
 • IoT - Internet of Things; kumunikacija i interakcija između umreženih uređaja, aplikacija i aplikacija u oblaku
 • Mobile App - Aplikacija za krajnje mobilne uređaje
 • CRM - Customer Relationship Management – baza podataka za matične podatke kupaca
 • Geberit ID - Korisnički račun za Geberia aplikacije i portale
 • Bluetooth - Tehnologija za bežičnu komunikaciju s uređajima
 • Geberit AquaClean - Geberit tuš WC uređaji

I. Opseg

1. Uvjeti korištenja primjenjuju se između Geberit Verwaltungs AG, Schachenstrasse 77, Jona, Švicarska (“GEBERIT VERWALTUNGS AG”) i korisnika Geberit mobilne aplikacije i IoT usluge (“Korisnik”) i uređuju upotrebu i podršku za mobilne aplikacije i IoT usluge koje pruža Geberit.

2. Odstupajući, oprečni ili dopunski opći uvjeti korisnika postat će dijelom ugovora samo ako i ukoliko se GEBERIT VERWALTUNGS AG izričito pismeno složi s njihovom valjanošću.

II. Opseg usluga

1. GEBERIT VERWALTUNGS AG nudi sljedeće mobilne aplikacije za mobilne uređaje:

Geberit Home

 • Kratki opis: aplikacija za krajnjeg korisnika za uređaje Geberit s omogućenim Bluetoothom. Za konfiguraciju, kontrolu i održavanje uređaja.
 • Usluge: Upit o statusu, kontrola, konfiguracija i održavanje Geberit uređaja s omogućenim Bluetoothom; specifična za državu i uređaj: Registracija uređaja i pristup web trgovini.

Geberit Control

 • Kratki opis: B2B korisnička aplikacija za Geberit uređaje s omogućenim Bluetoothom. Za konfiguraciju, kontrolu i održavanje uređaja.
 • Usluge: Upit o statusu, kontrola, konfiguracija i održavanje Geberit uređaja s omogućenim Bluetoothom; specifično za zemlju i uređaj: Upravljanje profilima uređaja.

Geberit Service

 • Kratki opis: B2B servisna aplikacija za Geberit AquaClean uređaje s omogućenim Bluetoothom. Za servis i održavanje uređaja.
 • Usluge: Funkcije za rješavanje problema, uklanjanje kvarova i održavanje Geberit AquaCleans od strane certificiranih Geberit servisnih tehničara.

Geberit SetApp

 • Kratki opis: B2B korisnička aplikacija za Geberit higijensko ispiranje s omogućenim Bluetoothom. Za kontrolu i konfiguraciju uređaja.
 • Usluge: Konfiguracija Geberit higijenskog ispiranja

Geberit Pro

 • Kratki opis: B2B korisnička aplikacija za podatke o proizvodima i katalogu.
 • Usluge: Pregled i pohrana proizvoda, rezervnih dijelova i podataka iz kataloga; Prepoznavanje proizvoda; funkcije za projektiranje s Geberit proizvodima.

2. GEBERIT VERWALTUNGS AG nudi sljedeće IoT usluge:

Geberit AquaClean Remote Service

 • Kratki opis: Usluga daljinskog održavanja Geberit AquaClean uređaja putem aplikacije Geberit Home App, koju provodi Geberit korisnička služba.
 • Usluge: Rješavanje problema, uklanjanje kvarova i konfiguracija Geberit AquaClean uređaja u slučaju podrške Geberit tehničke službe.

3. GEBERIT VERWALTUNGS AG pruža mobilne aplikacije i IoT usluge besplatno. Uvjeti korištenja primjenjuju se za cijelo vrijeme korištenja mobilnih aplikacija. Tada se mobilna aplikacija više ne koristi kada se deinstalira sa pametnog telefona. GEBERIT VERWALTUNGS AG ima pravo mijenjati mobilne aplikacije ili usluge u bilo kojem trenutku ili ih - nakon određenog razdoblja najave - učiniti dostupnima u cijelosti ili djelomično samo uz plaćanje, ili u potpunosti ili djelomično prekinuti njihovo pružanje. Izmjene i dopune ovih Uvjeta korištenja bit će objavljene putem e-pošte ili drugog elektroničkog načina komunikacije (npr. Putem mobilne aplikacije).

4. GEBERIT VERWALTUNGS AG s najvećom mogućom pažnjom kreira sadržaj Mobilnih aplikacija i IoT usluga. Međutim, ne može se jamčiti da je pruženi sadržaj točan, ažuran i cjelovit.

5. Od Korisnika se traži da preuzme odgovornost za vlastitu upotrebu Mobilnih aplikacija i IoT usluga te da unaprijed pročita dostupne podatke (npr. Upute, informativni materijal, videozapise).

6. GEBERIT VERWALTUNGS AG pruža Mobilne aplikacije i IoT usluge Korisniku bez ikakvog obećanja o posebnoj dostupnosti. Zahtjev za korištenje usluga postoji samo u okviru tehničkih i operativnih mogućnosti tvrtke GEBERIT VERWALTUNGS AG. GEBERIT VERWALTUNGS AG nastoji osigurati nesmetan rad i rad bez kvarova. Ipak, mogu se dogoditi prekidi zbog tehničkih kvarova ili mjera održavanja.

7. Neke od ponuđenih aplikacija zahtijevaju autentifikaciju korisnika.

a. Geberit sve više koristi Geberit ID koji se koristi za usluge širom grupe. Za Geberit ID primjenjuju se zasebni uvjeti korištenja i pravila o privatnosti. Na njih se pristaje kada se kreira Geberit ID.
b. Aplikacija Geberit Service služi za podršku popravku i održavanju Geberit AquaCleans od strane ovlaštenih i certificiranih servisnih partnera. Aplikacija usluge može se koristiti samo s računom usluge Geberit Service App, koju Grupa za kvalitetu Geberit kreira pojedinačno za svakog servisnog partnera.
c. Aplikacija Geberit Control služi kao korisničko sučelje za puštanje u rad i održavanje Geberit proizvoda s integriranim Bluetooth sučeljem. Raspon funkcija se proširuje nakon što je Geberit ID uspješno registriran.

8. GEBERIT VERWALTUNGS AG zadržava pravo ograničiti broj korisnika IoT usluga tako da se mogu zajamčiti dovoljne performanse i usluge.

III. Kampatabilne grupe proizvoda

Mobilne aplikacije iz odjeljka II.1 kompatibilne su sa sljedećim proizvodima iz dolje navedenih grupa proizvoda. Osnovni preduvjet za upotrebu je aktivna Bluetooth veza između mobilnih aplikacija i proizvoda. Informacije o kompatibilnosti nalaze se na stranicama s informacijama o proizvodu i u korisničkom priručniku.

Geberit armature za umivaonike, npr. tip 185/186

 • Kompatibilno s: Geberit Control

Geberit sustavi pisoara, npr. tip 01/10/30/50

 • Kompatibilno s: Geberit Control

Geberit tipke za aktiviranje ispiranja, npr. DuoFresh (automatski/manualni)

 • Kompatibilno s: Geberit Control, Geberit Home

Geberit ispiranje WC školjke, npr. Sigma 80

 • Kompatibilno s: Geberit Control, Geberit Home

Geberit AquaClean, npr. Mera Comfort

 • Kompatibilno s: Geberit Home, Geberit Service
 • Kompatibilno s (IoT): Geberit AquaClean Remote Service

Geberit higijensko ispiranje, npr. HS2

 • Kompatibilno s: Geberit SetApp

Geberit element s ogledalom, npr. One

 • Kompatibilno s: Geberit Home

IV. Obaveze korisnika

1. Korisnik se obvezuje da neće zloupotrijebiti mobilne aplikacije. Smatra se da zlouporaba postoji u posebno sljedećim slučajevima:

 • Korištenje usluga i podataka u nezakonitom ili kažnjivom kontekstu ili u kontekstu koji bi mogao dugoročno naštetiti ugledu Geberita.
 • Korištenje usluga na način koji premašuje uobičajenu učestalost korištenja i ima trajni nepovoljan učinak na performanse infrastrukture (npr. Poslužitelja).

U slučaju zlouporabe Mobilnih aplikacija i IoT usluga, Geberit zadržava pravo privremenog ili trajnog blokiranja pristupa njima za Korisnika koji vrijeđa. Blokiranje se može izvršiti samo ako je za mobilne aplikacije ili IoT usluge potrebna provjera autentičnosti korisnika (Geberit ID; Geberit Service App Account).

2. Ako korisnik Geberit ID-a više ne zahtijeva Geberit ID iz poslovnih razloga, obavijestit će Geberit u svrhu prilagodbe Geberit ID računa.

3. Ako korisnik aplikacije Geberit Service više ne treba aplikaciju Geberit Service iz poslovnih razloga, obavijestit će Geberit u svrhu brisanja računa aplikacije Geberit Service.

V. Autorska prava i prava korištenja

1. Svi tekstovi, slike, grafike, animacije, videozapisi, zvukovi i druga djela, kao i kako su pozicionirani u mobilnim aplikacijama i IoT uslugama, zajedno s robnim markama, logotipima i amblemima, te IT infrastruktura koja stoji iza mobilnih aplikacija ili IoT usluga , podliježu zaštiti autorskih prava i / ili drugim zakonima o zaštiti od strane GEBERIT VERWALTUNGS AG ili trećih strana. Ne smiju se kopirati, distribuirati, mijenjati ili učiniti dostupnima trećim stranama u komercijalne svrhe bez prethodnog pismenog pristanka GEBERIT VERWALTUNGS AG ili treće strane.

2. GEBERIT VERWALTUNGS AG korisniku daje neekskluzivno, opozivo, nelicencirano, neprenosivo i bez naknade licencu za korištenje Mobilnih aplikacija i IoT usluga, uključujući sav digitalni sadržaj koji se u njima nalazi, u skladu s ovim Uvjetima korištenja u svrhe koje su namijenjene .

3. Dodjela prava korištenja uvjetovana je poštivanjem ovih Uvjeta korištenja. U slučaju kršenja ovih Uvjeta korištenja od strane Korisnika, prava na korištenje Mobilnih aplikacija - uključujući njihov sadržaj - automatski istječu.

4. Ako Korisnik prenese slike putem aplikacije Geberit Pro, korisnik prenosi na GEBERIT VERWALTUNGS AG neekskluzivno, neopozivo, trajno i besplatno pravo obrade slike u svrhu prepoznavanja Geberit proizvoda i poboljšanja prepoznavanja slika.

VI. Odgovornost

1. GEBERIT VERWALTUNGS AG zadržava pravo na sudsku zabranu i zahtjeve za naknadu štete u slučaju kršenja ovih Uvjeta korištenja od strane Korisnika - na primjer, u slučaju nezakonite upotrebe Aplikacije i njezinog sadržaja.

2. GEBERIT VERWALTUNGS AG uvijek će biti odgovoran za namjernu namjeru, grubu nepažnju i povredu života, udova ili zdravlja u skladu sa Zakonom o odgovornosti za proizvode i za jamstva koja je izričito dala GEBERIT VERWALTUNGS AG. GEBERIT VERWALTUNGS AG odgovoran je samo za štetu nastalu manjim nemarom od strane GEBERIT VERWALTUNGS AG samo u slučaju kršenja materijalne ugovorne obveze, pri čemu će iznos ovih zahtjeva za naknadu biti ograničen na predviđenu štetu. Materijalne ugovorne obveze u tom smislu su obveze na čije se ispunjenje Korisnik redovito oslanja i može se osloniti, a čije je ispunjenje neophodno za postizanje svrhe ugovora.

3. U svim ostalim aspektima isključena je odgovornost tvrtke GEBERIT VERWALTUNGS AG.

4. Ukoliko je odgovornost Geberita isključuna ili ograničena u skladu s novim odredbama, ovo će se primjenjivati i na odgovornost izvršnih tijela, zamjeničkih agenata i zaposlenika Geberita.

5. Ako treća strana podnese zahtjev prema GEBERIT VERWALTUNGS AG zbog kršenja ovih uvjeta korištenja od strane Korisnika, korisnik će nadoknaditi GEBERIT VERWALTUNGS AG protiv svih zahtjeva i troškova koji izravno ili neizravno proizlaze iz toga, uključujući razumne troškovi obrane odvjetnika. To se neće primjenjivati ​​ako Korisnik nije odgovoran za kršenje.

6. Sadržaj predstavljen putem mobilnih aplikacija i IoT usluga kreira i ažurira GEBERIT VERWALTUNGS AG s najvećom mogućom pažnjom. Međutim, ne može se jamčiti da je pruženi sadržaj točan, ažuran i cjelovit.

7. GEBERIT VERWALTUNGS AG ne preuzima odgovornost za tehničku funkcionalnost (posebno odsutnost virusa) ili sadržaj bilo kojih web stranica trećih strana na koje postoje reference ili poveznice u mobilnim aplikacijama i IOT uslugama.

VII. Korištenje eksternih strana

Niže eksterne strane su povezane s mobilnim aplikacijama:

Geberit Home

 • Povezano s: Apache licence 2.0, Xamarin.BlurView, LottieXamarin

Geberit Control

 • Povezano s: Apache licence 2.0, Xamarin.BlurView, LottieXamarin

Geberit Service

 • Povezano s: /

Geberit SetApp

 • Poveznao s: /

Geberit Pro

 • Povezano s: /

VIII. Data protection and data security

1. Geberit nastoji osigurati da su podaci prikupljeni putem Mobilnih aplikacija ili IoT usluga u svakom trenutku zaštićeni. U tu svrhu koristi najsuvremenije tehnologije koje se kontinuirano poboljšavaju i revidiraju od strane vanjskih, neovisnih trećih strana.

2. Sigurnost vaših osobnih podataka izuzetno je važna za Geberit. S podacima koji su nam povjereni radimo s najvećom pažnjom i u skladu sa zakonskim zahtjevima. Naša politika privatnosti sadrži informacije o tome kako se obrađuju vaši osobni podaci. To je dostupno pod POLITIKA PRIVATNOSTI za aplikacije.

IX. Zaključne odredbe

1. Ako pojedinačne odredbe ovih Uvjeta upotrebe postanu ili postanu nevaljane ili neprovedive u cijelosti ili djelomično, to neće utjecati na valjanost preostalih odredbi. Smatra se da je nevaljana odredba zamijenjena valjanom odredbom koja se što je više moguće približava ekonomskoj svrsi nevaljane odredbe.

2. Švicarsko se pravo primjenjuje s izuzetkom njegovih odredbi o koliziji zakona.

3. Mjesto izvršenja i isključivo mjesto nadležnosti za poduzetnike bit će Jona. Zakonska obavezna mjesta nadležnosti ostaju nepromijenjena.

Verzija: Siječanj 2021.