Šest savjeta za uštedu vode | Geberit Bosna i Hercegovina

Šest savjeta za uštedu vode

Pažljivo korištenje vode kao resursa ima smisla. Prije svega, smanjujete količinu novca koju trošite na vodu. Drugo, štednja vode pomaže zaštiti okoliša. Transport i zbrinjavanje otpadnih voda zahtijevaju mnogo energije.

Najmanje polovica vode koja se svakodnevno koristi u kućanstvima u zapadnom svijetu potroši se u kupaonici. Zato je vrijedno iskoristiti potencijal uštede u kupaonici.

Ovih šest savjeta pomoći će vam da značajno smanjite potrošnju vode u kupaonici i tako uštedite novac i energiju.

Osoba otvara slavinu vode

Savjet 1 – Tuširanje umjesto kupke

Potrebno je oko 150 litara vode da napunite kadu, a samo 50 litara za petominutno tuširanje. Razlika u potrošnji vode je zapanjujuća – osobito ako je kombinirate sa Savjetom 2.

Savjet 2 – glava tuša koja štedi vodu

Glava tuša koja štedi vodu može smanjiti protok vode pod tušem za gotovo polovicu. Usput, brzina protoka vode također se može smanjiti pomoću posebnih rješenja za poboljšanje armature. Sada je to učinkovita ušteda vode!

Savjet 3 – Dvokoličinsko ispiranje

Geberit u ponudi nudi tipke za ispiranje WC školjke sa start/ stop ispiranjem te s dvokoličinskim ispiranjem. Nije potrebno ispustiti maksimalnu količinu vode u WC školjku prilikom svakog ispiranja. Također, graničnik za ispiranje može se brzo i jednostavno naknadno ugraditi.

Savjet 4 - Zatvaranje armature

Pranje zuba, pranje ruku i brijenje traju neko vrijeme. Voda vam doista treba na početku pa opet na kraju, ali nema smisla puštati vodu cijelo vrijeme. Dakle, privremeno zatvorite armaturu i time uštedite znatnu količinu vode.

Savjet 5 - Smanjite količinu tople vode

Topla voda je najproblematičnija voda u svakom kućanstvu. Njezino zagrijavanje troši dodatnu energiju. Nadalje, uvijek treba neko vrijeme da topla voda stigne od bojlera do armature. U međuvremenu, neiskorištena hladna voda prska iz armature. Brzo pranje ruku vrućom vodom dovodi do neproporcionalno velike potrošnje vode. Promislite li o korištenju tople vode, možda ga možete smanjiti.

Savjet 6 - Popravite armaturu koja kaplje

Armatura iz koje neprestano kaplje ne samo da vam ide na živce, već i opterećuje vaš račun za vodu – a time i okoliš. Dakle, ovo je nešto što biste trebali popraviti što je prije moguće. Prljava ili istrošena brtva obično je razlog za kapljanje iz armature. Ne treba puno da se očisti ili zamijeni jedno od njih te je puno isplatljivije!

Geberit VariForm umivaonik
Geberit Selnova Square umivaonik

Koju ćete kupaonicu odabrati?

Savršena kupaonica ispunjuje čitav niz želja i zahtjeva. Međutim, koje su Vaše potrebe? Važan Vam je prostor, čistoća ili možda dizajn? Želite li proizvode jednostavne za upotrebu ili preferirate dodatnu udobnost koju Vam pruža npr. tuš WC Geberit AquaClean? Ili Vam je važan univerzalan dizajn? Bez obzira na Vaše potrebe, mi Vašu svakodnevicu činimo lakšom zahvaljujući pametnim rješenjima za kupaonice.

Više prostora u kupaonici
Veća čistoća u kupaonici
Funkcionalniji dizajn u kupaonici
Veća udobnost u kupaonici
Bolja prilagodljivost za osobe s invaliditetom u kupaonici
Jednostavnije korištenje