Kupaonska vrata

Prosječna površina kupaonice u europskim stanovima kreće se između 4 i 7 kvadratnih metara, a površine za gostinjske kupaonice su još manje. Kada je za početak tako malo prostora, važno je pronaći rješenja koja štede prostor, čak i kada su u pitanju kupaonska vrata.

Vrata koja se otvaraju prema unutra
Vrata koja se otvaraju prema van
Vrata kaja se otvaraju prema van omogućuju više prostora u kupaonici

Načini uštede prostora

U mnogim slučajevima najveća količina prostora vjerojatno se dobije pronalaženjem idealnog načina postavljanja i poravnavanja vrata kupaonice. Vrata kupaonice trebala bi biti široka 90 centimetara i bez prepreke, čineći kupaonicu dostupnom za pristup s invalidskim kolicima. Ako se vrata otvaraju u kupaonicu, zauzet će gotovo 1 kvadratni metar prostora samo za otvaranje i zatvaranje. Ovaj se prostor oslobađa ako su vrata postavljena tako da se otvaraju prema van. Ako to nije moguće, klizna vrata mogu biti upravo pravo rješenje.

Pitanje sigurnosti

U puno slučejava, vrata koja se otvaraju prema van imaju puno više prednosti od samog stvaranja prostora u kupaonici. Prva i najbitnija prednost je pitanje sigurnosti: ako se poskliznete i nezgodno padnete u kupaonici, možda se nećete moći pomaknuti. Međutim, ljudi vam neće moći ući u pomoć ako ležite nepomično ispred vrata koja se otvaraju prema unutra. Ako se vrata kupaonice mogu otvoriti prema van, netko vam može brzo i jednostavno priskočiti u pomoć. Jedini preduvjet je da vrata imaju bravu koja se u nuždi također može otključati izvana.

Dodana pogodnost

Još jedna prednost vrata koja se otvaraju prema van je ta što se kupaonicu lakše čisti - ako vam vrata ne smetaju, svi zidovi, a posebno pod, lako su dostupni. I za kraj, o kvaliteti vrata. Kupaonice su vrlo intimna mjesta - što manje buke izlazi iz vaše kupaonice prema van, to ćete se ugodnije osjećati u njoj. Stoga vrijedi instalirati visokokvalitetna vrata za kupaonicu.

Koju ćete kupaonicu odabrati?

Savršena kupaonica ispunjuje čitav niz želja i zahtjeva. Međutim, koje su Vaše potrebe? Važan Vam je prostor, čistoća ili možda dizajn? Želite li proizvode jednostavne za upotrebu ili preferirate dodatnu udobnost koju Vam pruža npr. tuš WC Geberit AquaClean? Ili Vam je važan univerzalan dizajn? Bez obzira na Vaše potrebe, mi Vašu svakodnevicu činimo lakšom zahvaljujući pametnim rješenjima za kupaonice.

Više prostora u kupaonici
Veća čistoća u kupaonici
Funkcionalniji dizajn u kupaonici
Veća udobnost u kupaonici
Bolja prilagodljivost za osobe s invaliditetom u kupaonici
Jednostavnije korištenje