Svjež zrak za svakaga | Geberit Bosna i Hercegovina

Svjež zrak za svakoga

Svatko zna da određeni odlasci u kupaonicu ostavljaju neugodne mirise koji su posebno neugodni. No, imamo nekoliko trikova u rukavu kako bismo ih se riješili tako da nitko ne bude mudriji.

Nema potrebe za ostavljenjem neugodnih mirisa

Zašto postoje neugodni mirisi?

Posve je normalno da se nakon korištenja WC-a razvijaju mirisi. To je zbog plinova koji se oslobađaju nakon pražnjenja crijeva. Crijevne bakterije proizvode te plinove prilikom probave hrane. Budući da su odlazak na WC školjku i svi nastali mirisi tako neugodna tema, ljudi su uvijek pribjegavali različitim trikovima kako bi ih neutralizirali. Ali što zapravo djeluje?

Četiri rješenja protiv mirisa u kupaonici

Svatko je s vremenom vjerojatno otkrio dosta vlastitih trikova, ali vjerujemo da su sljedeća rješenja najučinkovitija.

Rješenje 1: Svježi zrak

Otvaranje prozora i prozračivanje kupaonice na dobrih nekoliko minuta etabliralo se kao brzo i učinkovito rješenje. Međutim, iz ekoloških razloga, prozor se treba otvoriti samo na kraća vremenska razdoblja. To je posebno važno tijekom zimskih mjeseci, jer držanje prozora otvorenim znači da se energija nepotrebno troši na grijanje. Općenito se preporučuje redovito provjetravanje kupaonice kako biste spriječili stvaranje plijesni zbog visoke razine vlage.

Rješenje 2: Ventilator

U slučaju kupaonica bez prozora, ugrađena jedinica za ventilaciju u kupaonici pomaže u uklanjanju neugodnih mirisa i brzom prozračivanju kupaonice nakon tuširanja ili kupke. Izlazna snaga ventilatora određuje koliko će brzo zrak u kupaonici opet biti svjež.

Rješenje 3: Prikrivanje neugodnih mirisa na kratko vrijeme

Jedan od načina prikrivanja neugodnih mirisa u kupaonici je paljenje šibice. Sumpor sadržan u šibicama privremeno prikriva sve mirise uzrokovane odlaskom na zahod, ali ih nije u stanju potpuno ukloniti. Ova kategorija pomagala također uključuje osvježivače zraka, mirise za prostore ili ulja. Ali kod ovih vrsta sprejeva uvijek postoji rizik od previše upotrebe i postizanja suprotnog, ali jednako neugodnog učinka. Napokon, tko voli ući u malu zatvorenu kupaonicu koja miriši kao da je netko malo poprskao cijelu bočicu parfema?

Rješenje 4: Moderna tehnologija

Najinovativnija i najučinkovitija opcija je modul za uklanjanje mirisa koji brzo uklanja mirise tamo odakle potječu, prije nego što se prošire po sobi. Zvuči poznato? Naravno! Kad ste u kuhinji, intuitivno uključite ventilator izvlačenja mirisa čim započnete kuhati. U kupaonici se mogućnosti kreću od jedinica za odzračivanje integrirana WC školjku do modula iza tipke za aktiviranje poput keramičkog saćastog filtera.

Koju ćete kupaonicu odabrati?

Savršena kupaonica ispunjuje čitav niz želja i zahtjeva. Međutim, koje su Vaše potrebe? Važan Vam je prostor, čistoća ili možda dizajn? Želite li proizvode jednostavne za upotrebu ili preferirate dodatnu udobnost koju Vam pruža npr. tuš WC Geberit AquaClean? Ili Vam je važan univerzalan dizajn? Bez obzira na Vaše potrebe, mi Vašu svakodnevicu činimo lakšom zahvaljujući pametnim rješenjima za kupaonice.

Više prostora u kupaonici
Veća čistoća u kupaonici
Funkcionalniji dizajn u kupaonici
Veća udobnost u kupaonici
Bolja prilagodljivost za osobe s invaliditetom u kupaonici
Jednostavnije korištenje