Na ovoj web stranici koristimo kolačiće kako bi vam omogućili neometano i ugodno korisničko iskustvo. Daljim korištenjem ove stranice potvrđujete da prihvaćate našu politiku korištenja kolačića. Više informacija o korištenju kolačića i drugim postavkama možete pronaći u našoj  Izjavi o zaštiti privatnosti .

OK
Geberit Bosna i Hercegovina

Važne sigurnosne informacije!

Opasnost od požara pri uporabi sredstva za dezinfekciju mlaznice za Geberit AquaClean 8000plus / Balena 8000 proizvedene prije ožujka 2014.

Unatoč velikim naporima uloženima u razvoj i proizvodnju proizvoda visoke kvalitete moramo zaključiti da uporaba aktualnog sredstva za dezinfekciju mlaznica može uzrokovati propuštanje na uređaju, a posljedično i štetu koja u najgorem slučaju može uzrokovati požar.

Ta je opasnost prisutna samo ako se poklope sljedeća dva čimbenika:
- uporaba sredstva za dezinfekciju mlaznica Geberit
I
- uređaja Geberit AquaClean 8000plus ili Balena 8000 s datumom proizvodnje prije ožujka 2014. (noviji uređaji koji nisu ugroženi mogu se prepoznati po nalijepljenom serijskom broju na unutarnjoj strani poklopca, vidi sliku u nastavku).

Ako imate navedeni uređaj, koji je proizveden prije ožujka 2014. i ako ga upotrebljavate istovremeno sa sredstvom za dezinfekciju mlaznice, molimo vas da obvezno poduzmete sljedeće mjere:

Ako niste dobili dopis od poduzeća Geberit, javite se na broj telefona: +387 33 646 806.

1. Uređaj isključite kako je prikazano na sljedećoj slici.

2. Ovaj uređaj uključite samo dok ga upotrebljavate ta ga nakon uporabe isključite. Na taj je način moguć bezopasan rad čak i ako u spremniku postoji preostala količina sredstva za dezinfekciju mlaznice.

3. Ako na podu uočite tragove kapanja, uređaj ostavite potpuno isključen te se obratite servisnoj službi Geberit na broj telefona: +387 33 646 806.

4. Više ne smijete upotrebljavati postojeće boce sa sredstvom za dezinfekciju mlaznice. Sredstvo za dezinfekciju mlaznice ne smijete dolijevati čak niti ako zasvijetli crvena kontrolna žaruljica. Čišćenje svježom vodom nakon svake uporabe osigurano je čak i bez uporabe sredstva za dezinfekciju mlaznice. Besplatno ćemo vam poslati novo sredstvo za dezinfekciju mlaznice čim bude dostupno.

U vezi daljnjeg postupka, a posebno radi objašnjenja treba li možda zamijeniti komponente, naša će servisna služba telefonski kontaktirati sa svim poznatim vlasnicima potencijalno ugroženih uređaja – ako još niste dobili dopis, nemamo vaše podatke za kontakt te vas stoga molimo da nam se javite. U međuvremenu je definitivno isključena opasnost ako se pridržavate navedenih pravila.

Pitanja i odgovori:

Mogu li dalje upotrebljavati svoj uređaj?

Ako nakon svake uporabe glavnu sklopku isključite kako je prikazano na gornjoj slici, možete bez opasnosti nastaviti upotrebljavati uređaj.

Tko će organizirati rješenje i kada?

Rješenje će organizirati Geberit. Sada još ne možemo reći kada će se to dogoditi za svaki pojedini slučaj. Naša će servisna služba stupiti u kontakt sa svim poznatim krajnjim kupcima radi dogovora. Uz sva naša nastojanja to zbog broja uređaja koje treba provjeriti može potrajati nekoliko tjedana. Molimo vas za razumijevanje.

Rješenje mi treba odmah. Svaki dan upotrebljavam uređaj.

Sve resurse ulažemo u čim brže i trajno rješavanje situacije. Zbog velikog broja uređaja koji se nalaze na tržištu nije moguće trenutačno uklanjanje. Svakodnevna uporaba bez opasnosti moguća je ako se uređaj isključi nakon svake uporabe.

Što da učinim sa starim bocama sredstva za dezinfekciju mlaznice?

Stare boce sredstva za dezinfekciju mlaznice nipošto se ne smiju više upotrebljavati. Postojeće sredstvo za dezinfekciju mlaznice može se zbrinuti tako da ga ispraznite u WC i zatim isperete. Kada se obratite našoj servisnoj službi, kažite im imate li još sredstva za dezinfekciju mlaznice. Naravno da ćemo vam ga zamijeniti čim nam bude dostupna nova receptura sredstva za dezinfekciju mlaznice.

Je li uporaba funkcije tuša higijenska i bez sredstva za dezinfekciju mlaznice?

Da, čak i kada je spremnik sredstva za dezinfekciju mlaznice prazan, nakon svake uporabe provodi se ispiranje svježom vodom.

Što da učinim ako uređaj prikazuje da je spremnik sredstva za dezinfekciju mlaznice prazan?

Ako se prikazuje da je spremnik prazan (svijetli crvena kontrolna žaruljica), nemojte ništa dolijevati. Čišćenje svježom vodom nakon svake uporabe osigurano je čak i bez uporabe sredstva za dezinfekciju mlaznice. Poslat ćemo vam novo sredstvo za dezinfekciju mlaznice čim nam bude dostupno.

Može li moj vodoinstalater ukloniti opasnost?

Ne. Budući da zamjenu potencijalno ugroženih elektroničkih dijelova smije obaviti samo proizvođač, molimo vas da se javite isključivo poduzeću Geberit.