Održivost u sanitarnoj industrijiNaš doprinos

Kao globalno aktivna grupa specijalizirana za sanitarnu tehnologiju, Geberitov cilj je igrati vodeću ulogu u transformaciji prema održivoj sanitarnoj industriji. Naši inovativni, visokokvalitetni i izdržljivi sanitarni proizvodi pozitivno utječu na industriju, društvo i okoliš.

Više od 30 godina dosljedno slijedimo našu strategiju u skladu s pitanjima održivosti tijekom cijelog životnog ciklusa proizvoda. Ova predanost važan je razlog za dugoročni uspjeh tvrtke. Vjerujemo da je najveći doprinos koji možemo dati kružnom gospodarstvu nastavak postavljanja novih standarda za kvalitetu i trajnost proizvoda.

Geberit proizvodi obično se koriste desetljećima. Nije neuobičajeno da im životni vijek prelazi 50 godina. Osim toga, Geberit jamči dostupnost rezervnih dijelova 50 godina za sve zamjenjive mehaničke dijelove ugradbenog vodokotlića i tipke za aktiviranje. Isključene su samo neke specifične funkcije elektroničkih proizvoda (na primjer jedinica za higijensko ispiranje ili DuoFresh). Dostupnost rezervnih dijelova od 25 godina za značajan dio asortimana daje važan doprinos vijeku trajanja naših proizvoda. Kao i naša predanost kompatibilnosti novih proizvoda s prethodnim verzijama. Na taj način građevinskim partnerima olakšavamo ispunjavanje često opsežnog kataloga zahtjeva za certificirane, održive građevinske projekte.

Obvezujuća strategija održivosti

Prije više od 30 godina Geberit je izradio svoju prvu ekološku strategiju i proveo određene mjere. Tijekom godina ova je strategija postupno proširena u sveobuhvatnu strategiju održivosti. Temelji se na UN-ovoj Agendi 2030. i njenih 17 ciljeva održivog razvoja.

Geberitov fokus je posebno na ciljevima 6. “Čista voda i sanitarni uvjeti“, i 11. “Održivi gradovi i zajednice“. Osim toga, značajan doprinos daje se “Dostojanstvenom radu i gospodarskom rastu“ (cilj 8.) i “Industriji, inovacijama i infrastrukturi“ (cilj 9.).

Pregled

Trajni proizvodi koji štede resurse

Ekološke deklaracije proizvoda (eng. EPD)

Deklaracije o proizvodima za okoliš ili EPD-ovi važan su izvor informacija za graditelje, investitore, poslovne partnere i druge donositelje odluka. Oni pružaju informacije o ekološkom otisku građevinskih proizvoda i temelje se na detaljnoj procjeni životnog ciklusa.

Proizvodi s ekološkim deklaracijama trećih strana čine 30% prodaje grupe Geberit. Zato nudimo širok raspon proizvoda za zgrade izgrađene u skladu s najvišim standardima održivosti kao što su Minergie, DGNB, BREEAM ili LEED.

Preuzmite deklaracije

Savjeti i trikovi za održivost u svakodnevnom životu

Koristite manje vode

Savjeti za uštedu vode

Žena otvara slavinu i ispituje jačinu i temperaturu vodenog mlaza (© Geberit)

Dobro je štedljivo koristiti vodu. Uz ovih šest savjeta osjetno smanjite potrošnju vode u kupaonici.

Uštedite vodu!