Kupaonice u potkrovlju

Kupaonice smještene u potkrovlju obično zahtijevaju zahtjevnije projektiranje. No, moguće je dizajnirati kupaonicu iz snova i u potkrovlju. Trik je uključiti nagib krova kao stilski element prilikom projektiranja i nadoknaditi mogući nedostatak prostora upotrebom opreme koja štedi prostor s praktičnim mogućnostima odlaganja i sofisticiranom sanitarnom tehnologijom.

Dobar dizajn je pola bitke

Kada planirate kupaonicu pod krovom, unaprijed si postavite sljedeća pitanja:

  • Koje su različite visine stropa u kupaonici?
  • Gdje treba postaviti WC, tuš i umivaonik?
  • Kako možete maksimalno iskoristiti postojeći prostor?
  • Koju dodatnu opremu trebate?
  • Ima li prostorija određene elemente koje treba izložiti ili naglasiti kao elementi dizajna?

Primjer renovacije: “Operacija tavan”

Obiteljska kuća na fotografijama, sagrađena 1953. godine, savršena je za mladu obitelj. Nekoliko godina potkrovlje s odvojenim WC-om, površine 1,5 kvadratnih metara, služilo je kao idealna igraonica za djecu. Sada je to od koristi cijeloj obitelji. Geberit ONE umivaonici s bazama za umivaonike nude puno prostora za odlaganje te igraju glavnu ulogu u renovaciji. WC školjka s vanjskom cisternom je veoma praktična i štedi prostor. Funkcije tuš WC uređaja donose još više udobnosti.

Tijekom renovacije, obratite pažnju na sljedeće detalje:

Izbor boja: U ovoj shemi boja korištene su svijetle boje poput bijele ili razne sive sjene. Općenito vrijedi da tamne boje imaju tendenciju vizualnog smanjenja prostora, zbog čega se male kupaonice ili kupaonice s niskim stropom doimaju još skučenije.

Izbor pločica: Veće pločice učinkovitije su u malim kupaonicama jer zahtijevaju manje fuga. To pomaže da podovi i zidovi izgledaju urednije i veće. Ako više volite kupaonicu bez spojeva, možete se odlučiti za moderne ukrasne ploče ili vodoodbojnu boju betona.

Stvaranje jasne strukture: Površine jednostavne za održavanje u elegantnom dizajnu elegantne su i pružaju osjećaj smirenosti i otvorenosti u sobi. Osiguranje dovoljno prostora za odlaganje ne samo da olakšava održavanje uredne kupaonice, već i povećava osjećaj dobrobiti.

Svjetlo utječe na veličinu prostora: Dnevno svjetlo je uvijek prednost. Funkcionalni izvori svjetlosti i ukrasni naglasci osvjetljenja mogu učiniti čuda uz prirodno svjetlo u vašoj kupaonici ili ako vaša kupaonica nema prozore. Prava vrsta svjetlosti pomaže da se prostorija učini većom nego što jest, pa se isplati odvojiti vrijeme za stvaranje vlastitog jedinstvenog koncepta osvjetljenja.

Prava oprema i sanitarna tehnologija: Najveći izazovi kod kupaonica koje imaju krovni nagib su odabir i postavljanje sanitarne keramike i kupaonskog namještaja. Najbolja ideja je da za savjet pitate stručnjake koji znaju sve o uštedi prostora i pametnim sustavima za kupaonice.

Koju ćete kupaonicu odabrati?

Savršena kupaonica ispunjuje čitav niz želja i zahtjeva. Međutim, koje su Vaše potrebe? Važan Vam je prostor, čistoća ili možda dizajn? Želite li proizvode jednostavne za upotrebu ili preferirate dodatnu udobnost koju Vam pruža npr. tuš WC Geberit AquaClean? Ili Vam je važan univerzalan dizajn? Bez obzira na Vaše potrebe, mi Vašu svakodnevicu činimo lakšom zahvaljujući pametnim rješenjima za kupaonice.

Više prostora u kupaonici
Veća čistoća u kupaonici
Funkcionalniji dizajn u kupaonici
Veća udobnost u kupaonici
Bolja prilagodljivost za osobe s invaliditetom u kupaonici
Jednostavnije korištenje