Efekt orijentacijskog svjetla

Prigušeni izvori svjetlosti pomažu vam da se orijentirate u mraku

Svi znaju kako je to kad vas iz dubokog sna usred noći probudi puni mjehur. Odlazak na WC školjku je neizbježan. Prigušeni izvori svjetlosti mogu vam pomoći da pronađete put do WC školjke, čak i u mraku, jer iako je vaš san poremećen, vi ste još uvijek praktički u polusnu. To je uglavnom zbog oslobađanja melatonina - hormona koji inducira san odgovoran za osiguravanje da naša tijela noću gotovo automatski pređu u način spavanja.

Zdravi ciklus spavanja vrlo je dragocjen. Ljudi koji ne spavaju dovoljno, rijetko 100% funkcioniraju tijekom dana. Kako biste bili sigurni da se vaš san neće poremetiti unatoč odlasku na WC školjku i da se što prije možete vratiti u dobro duboki san, imajte na umu sljedeće točke.

  • Jaka svjetlost može ometati vaš biološki sat i ograničiti količinu melatonina koji proizvodite. Stoga pokušajte ne paliti nikakva svjetla na putu do kupaonice - ako to učinite, upotrijebite noćno osvjetljenje s funkcijom zatamnjenja.
  • Izbjegavajte izvore svjetlosti koji proizvode puno plave svjetlosti. To ometa proizvodnju melatonina, koji je neophodan za lako uspavljivanje, jer vašem tijelu signalizira da je noć gotova.
  • Odlučite se za orijentacijska svjetla sa senzorima pokreta u kupaonici, jer će vam ova svjetla pokazati put do WC školjke kad uđete u kupaonicu. Ti su izvori svjetlosti općenito blijedi i prigušeni, što osigurava da samo potreban uređaj - WC školjka - bude blago osvjetljena.

Koju ćete kupaonicu odabrati?

Savršena kupaonica ispunjuje čitav niz želja i zahtjeva. Međutim, koje su Vaše potrebe? Važan Vam je prostor, čistoća ili možda dizajn? Želite li proizvode jednostavne za upotrebu ili preferirate dodatnu udobnost koju Vam pruža npr. tuš WC Geberit AquaClean? Ili Vam je važan univerzalan dizajn? Bez obzira na Vaše potrebe, mi Vašu svakodnevicu činimo lakšom zahvaljujući pametnim rješenjima za kupaonice.

Više prostora u kupaonici
Veća čistoća u kupaonici
Funkcionalniji dizajn u kupaonici
Veća udobnost u kupaonici
Bolja prilagodljivost za osobe s invaliditetom u kupaonici
Jednostavnije korištenje