Kupaonica to može

Treba li perilica rublja biti u kupaonici? Ne nužno, ali moguće je, ako uzmete u obzir nekoliko stvari. Vlasnici obiteljskih kuća perilicu često stavljaju u podrum. U slučaju stanova, to obično nije preferirana opcija. Koji god razlog bio, u određenim je slučajevima potrebno perilicu rublja unijeti u prostor stanovanja. Nekada je kuhinja bila popularan izbor za smještaj perilice, dok su danas često preferirane posebne prostorije (u Švicarskoj poznate kao “Réduit“) ili kupaonica.

Pronalaženje mjesta za perilicu u kupaonici

Stvaranje prostora

Za što god se odlučili, optimizacija raspoloživog prostora uvijek će biti dobra ideja. Postoje dobri razlozi za stavljanje perilice u kupaonicu ako se svi predmeti potrebni za svakodnevnu upotrebu mogu udobno spremiti u kupaonske elemente. Na posljetku, pranje rublja aktivnost je koja prvotno nije bila predviđena za ovaj prostor, a koja uključuje razne predmete kao što su dodatne ambalaže i košarica za rublje. Ovim predmetima je potreban prostor u kupaonici gdje neće smetati. Dobro je spriječiti potencijalni nered od samog početka.

Idealno mjesto

Za početak riješimo pitanje idealnog mjesta. U kupaonici su potrebni priključci za opskrbu vodom već dostupni. Oni također diktiraju koliko slobode imate u vezi s pozicioniranjem: Priključna crijeva za opskrbu vodom mogu iznositi do dva metra, prema Ursu Bohnsacku, koji je kao menadžer proizvoda u Geberitu stručnjak za opskrbu i odvodnju. Također morate osigurati da postoje odvodni i mrežni priključak. I onda? Sljedeće o čemu treba razmišljati je povezivanje svega. “Ako ste, kada ste gradili kupaonicu, razmotrili mogućnost instaliranja perilice rublja, u povoljnom ste položaju“, kaže Urs Bohnsack. “U ovom se slučaju priključci mogu pripremiti odmah, što je definitivno najjednostavnije rješenje.“

Pomoć vodoinstalatera

“Improvizacija je uvijek opcija“, kaže stručnjak Urs Bohnsack, “ali to bi moglo povećati rizik od oštećenja i rezultirati manje prikladnim rješenjem.“ Vodoinstalater ovdje može pomoći u osiguranju pouzdane instalacije. „Odvor za umivaonik možete zamijeniti modelom koji ima fiksni priključak za ispusnu cijev. Za opskrbu vodom, vodoinstalater može ugraditi kutni komad u priključak hladne vode na umivaoniku koji će omogućiti pouzdanu opskrbu perilice vodom “, objašnjava Urs Bohnsack.

Koju ćete kupaonicu odabrati?

Savršena kupaonica ispunjuje čitav niz želja i zahtjeva. Međutim, koje su Vaše potrebe? Važan Vam je prostor, čistoća ili možda dizajn? Želite li proizvode jednostavne za upotrebu ili preferirate dodatnu udobnost koju Vam pruža npr. tuš WC Geberit AquaClean? Ili Vam je važan univerzalan dizajn? Bez obzira na Vaše potrebe, mi Vašu svakodnevicu činimo lakšom zahvaljujući pametnim rješenjima za kupaonice.

Više prostora u kupaonici
Veća čistoća u kupaonici
Funkcionalniji dizajn u kupaonici
Veća udobnost u kupaonici
Bolja prilagodljivost za osobe s invaliditetom u kupaonici
Jednostavnije korištenje