Kupaonice nekad i sada

Smatrate li tuširanje poput mini-pauze? Trenutak koji je samo vaš, malo utjehe za tijelo i dušu.

Vrijeme koje je u potpunosti samo za vas. Gdje to možemo pronaći u svakodnevnom životu? Točno - u kupaonici, pod tušem! Kada topla voda polako prolazi preko vaše kože, a nježni mlaz vode masira vaše vlasište omogućujući vam malo dublje disanje. Obuzima vas osjećaj ne samo čistoće, već i opuštenosti. Ukratko, osjećate se ugodno u svojoj koži. Ali voda nije uvijek značila čistoću i opuštanje. U 17. i početkom 18. stoljeća pranje vodom smatralo se nezdravim, jer se smatralo da voda nosi i uzrokuje bolest ako dođe u kontakt s kožom.

Dijete se kupa u kadi
Kupaonska linija Geberit Citterio

Prava pogodnost

Kupaonica s tušem danas je prilično standardna, zar ne? Pa da, u mnogim dijelovima svijeta to je istina. Ali sve do sredine 19. stoljeća bilo je normalno posjećivati ​​javne prostore za pranje i kupanje kako biste se pobrinuli za svoju osobnu higijenu - a naši djedovi i bake i dalje će se moći prisjetiti kako je bilo kad se cijela obitelj okupila u kuhinji subotom navečer. Tek sredinom 20. stoljeća kupaonica je postala samostojna soba u domu. Pedesetih godina izgled kupaonice bio je sporedan: funkcionalni aspekti svakodnevnog pranja bili su glavni fokus. Kupaonice su bile male i posebna se pažnja poklanjala osiguranju privatnosti. Tek se 2000-ih kupaonica pojavila u novom obliku kao otvorenija, često izdašnija proporcija, bez neprozirnih tuš kabina i pregradnih zidova.

Zdravlje i dobrobit

Danas, provodimo sve više vremena u kupaonici i razvili smo svoje osobne rituale za dobrobit i brigu o sebi. Prema studiji Gesellschaft für Konsumforschung (Društvo za istraživanje potrošača), 41 posto ispitanika reklo je da je kupaonica za njih važno mjesto predaha. 70 posto je reklo da im je opuštanje važno. Wellness tuševi, programi aromaterapije i posebni svjetlosni efekti sve su popularniji, kao i tehnologija zvuka. Još jedna zanimljiva činjenica koja proizlazi iz studije jest da se 70 posto starijih od 55 godina slaže da je “Osobna higijena važan preduvjet da bi se osoba osjećala mladom.“

Važan je i vizualni dizajn

Inače, za svakoga tko želi stvoriti savršen osjećaj opuštanja u kupaonici, imajte na umu: dizajn, materijali i tekstura u prostoru i namještaju, kao i odgovarajuća rasvjeta, ovdje su ključni. Samo visokokvalitetni namještaj u kombinaciji s individualnim detaljima stvara savršeno okruženje za mjesto koje vam omogućuje opuštanje kako bi kreativne ideje mogle teći.

Koju ćete kupaonicu odabrati?

Savršena kupaonica ispunjuje čitav niz želja i zahtjeva. Međutim, koje su Vaše potrebe? Važan Vam je prostor, čistoća ili možda dizajn? Želite li proizvode jednostavne za upotrebu ili preferirate dodatnu udobnost koju Vam pruža npr. tuš WC Geberit AquaClean? Ili Vam je važan univerzalan dizajn? Bez obzira na Vaše potrebe, mi Vašu svakodnevicu činimo lakšom zahvaljujući pametnim rješenjima za kupaonice.

Više prostora u kupaonici
Veća čistoća u kupaonici
Funkcionalniji dizajn u kupaonici
Veća udobnost u kupaonici
Bolja prilagodljivost za osobe s invaliditetom u kupaonici
Jednostavnije korištenje