Kupaonice u potkrovlju | Geberit Bosna i Hercegovina

Penthouse osjećaj u kupaonici

Instalacije u kupaonicama na zadnjem katu moraju pronaći načine za zaobilaženje kosih krovova.

Ako imate krovni prostor, u jednom ćete se trenutku vjerojatno zapitati trebate li od njega nešto stvoriti ili jednostavno ostaviti takvo kakvo jest. Mnogim je ljudima san iskoristiti prostor potkrovlja.

Skica kupaonice u kojoj se navode idealne mjere visine u potkrovlju

Nije kako se čini

Ako se usudite svoj san pretvoriti u stvarnost, prostor u svom domu možete podići na nove visine. Ideja o korištenju dodatnog prostora za kupaonicu, barem djelomično, može biti vrlo privlačna. I zaista je moguće stvoriti kupaonski prostor u potkrovlju - ali imajte na umu da izgled može zavarati. Dizajn bi mogao izgledati velikodušno proporcionalan na tlocrtu, ali u stvarnosti će se smanjiti na nešto prosječnije kad se suoči s kosim krovom, jer će to drastično smanjiti veličinu prostora koji je zapravo iskoristiv.

Projektiranje je ključ

Održavanje dobrog pregleda prostora ključno je za postizanje maksimuma. Zapitajte se trebaju li vam doista WC, prostor za umivaonik, tuš i kada. Hoće li jedan ili dva prostora za umivaonik biti dovoljni? Trebate li tuš ili samostojeću kadu? Popis se nastavlja. Nakon što definirate svoje potrebe i postavite na kvadrat ono što želite s onim što vaš proračun može dopustiti, sljedeći je korak stvaranje najboljeg dizajna za prostor. O nekim se kriterijima ne može pregovarati: tuš i ogledalo iznad umivaonika bit će najviši predmeti u sobi, dok će WC biti najniži - ovo može udobno stati pod kosi krov ako visina zida ( niski zid) dopušta. Isto se odnosi i na kadu, budući da je stvorena za ležanje. Također je važno razmisliti o količini prostora koju trebaju ne samo pojedini proizvodi, već i korisnici - kako bi bili sigurni da nitko ne završi udaranjem o glavu.

Stvaranje prostranosti

Pažljivim pristupom možete pronaći savršen položaj za sve elemente kupaonice iz snova. No, tu je i više od toga, naravno: Nakon što napravite vizualizaciju, sljedeći je korak dodati nekoliko dodataka koji će uspostaviti atmosferu penthousea koju tražite. Uzorak pločica koji se nastavlja kroz prostoriju točno do tuša u ravnini poda pametan je način da se to postigne. A budući da u krovnim prostorijama prirodnog svjetla može biti malo, preporučuju se svijetle boje. Također je dobro imati na umu da će dizajn kupaonica u potkrovlju neizbježno naići na niše (oni su ipak dio draži u ovakvom prostoru). Najbolji način da ih koristite ne mora biti nešto posve praktično - pravilno postavljen, prekrasan ukrasni predmet može dodati onom osjećaju prostranosti koji tražite.

Koju ćete kupaonicu odabrati?

Savršena kupaonica ispunjuje čitav niz želja i zahtjeva. Međutim, koje su Vaše potrebe? Važan Vam je prostor, čistoća ili možda dizajn? Želite li proizvode jednostavne za upotrebu ili preferirate dodatnu udobnost koju Vam pruža npr. tuš WC Geberit AquaClean? Ili Vam je važan univerzalan dizajn? Bez obzira na Vaše potrebe, mi Vašu svakodnevicu činimo lakšom zahvaljujući pametnim rješenjima za kupaonice.

Više prostora u kupaonici
Veća čistoća u kupaonici
Funkcionalniji dizajn u kupaonici
Veća udobnost u kupaonici
Bolja prilagodljivost za osobe s invaliditetom u kupaonici
Jednostavnije korištenje